print-logo2
A+ A-

Evangeliet om Jesus | Gospel in Swedish

pdf

Evangeliets budskap

–  Var god läs följande:

1 Mosebok 1:1 I begynnelsen skapade Gud himmel och jord
Romarbrevet 3:23 Alla har syndat och saknar härligheten från Gud
Johannes 8:34 Jesus svarade: “Amen, amen säger jag er: Var och en som gör synd är syndens slav

Gud skapade oss, men vi känner inte Honom och är skilda från honom på grund av vår syndiga natur. Våra liv utan Gud har ingen mening och inget syfte. Konsekvensen (priset att betala) för vår synd är döden, både andlig och fysisk. Andlig död betyder att vara skild från Gud. Fysiska döden är sönderfallet av kroppen. Om vi dör i vår synd kommer vi att vara evigt skilda från Gud och hamnar i helvetet. Hur kan vi rädda oss från våra synder och återvända till Gud? Vi kan inte rädda oss själva eftersom det inte är möjligt för en syndig person att rädda sig själv (precis som en drunknande person inte kan rädda sig själv). Inte heller kan andra rädda oss eftersom vi alla är syndiga (en drunknande person kan inte rädda en annan drunknande person, båda behöver hjälp). Vi behöver en som är utan synd (inte drunknande) att rädda oss från våra synder. Endast en person fri från synd kan rädda oss. Hur man hittar en person utan synd i en syndig värld där alla har syndat?

Romarbrevet 6:23 Ty syndens lön är döden, men Guds gåva är evigt liv i Kristus Jesus, vår Herre
Johannes 3:16 Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv
Matteus 1:23 “Se, jungfrun skall bli havande och föda en son, och man skall ge honom namnet Immanuel,” det betyder Gud med oss.
Johannes 8:23 Han sade till dem: “Ni är nerifrån, jag är ovanifrån. Ni är av den här världen, jag är inte av den här världen
Markus 1:11 Och en röst kom från himlen: “Du är min Son, den Älskade. I dig har jag min glädje.”
Johannes 8:36 Om nu Sonen gör er fria, blir ni verkligen fria
Johannes 3:3 Jesus svarade: “Amen, amen säger jag dig: Den som inte blir född på nytt kan inte se Guds rike.”
Johannes 1:12 Men åt alla som tog emot honom gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn.

Gud, som skapat oss och älskar oss mycket, gav oss lösningen. Genom Hans enorma kärlek till oss sände Han sin ende Son, Jesus, att dö för våra synder. Jesus är utan synd eftersom han inte är från världen, och väl på jorden, övervann djävulens frestelse till synd. Hans liv behagade Gud i himlen. Jesus tog våra synder och dog på korset för våra synder. Han är räddaren i våra liv (Jesus kan frälsa oss eftersom han inte var drunknande). Syftet med att Jesus dog på korset är att han betalade priset för våra synder, och därmed tog bort våra synder från oss och återställde vår brutna relation med Gud. Vi vaknar till liv från den andliga döden (skilsmässa från Gud) genom Guds kraft. Detta nya förhållande kallas att vara född på nytt. Detta återställer oss till syftet med vår skapelse och existens och ger oss verklig mening och syfte att leva.

Johannes 11:25 Jesus sade: “Jag är uppståndelsen och livet. Den som tror på mig skall leva om han än dör
Romarbrevet 6:9 Vi vet att Kristus aldrig mer dör, sedan han blivit uppväckt från de döda. Döden har inte längre någon makt över honom
Apostlagärningarna 2:24 Men honom har Gud uppväckt och löst ur dödens vånda, eftersom det inte var möjligt att han skulle behållas av döden
Romarbrevet 14:9 Ty Kristus har dött och fått liv igen, för att han skulle vara Herre över både levande och döda
Apostlagärningarna 1:11 Och de sade: “Ni män från Galileen, varför står ni och ser mot himlen? Denne Jesus som har blivit upptagen från er till himlen, han skall komma igen på samma sätt som ni har sett honom fara upp till himlen.”

Vad är beviset för att offret av att Jesus dog för våra synder godtogs av Gud i himlen? Beviset är Jesu uppståndelse från döden av Gud. Genom uppståndelsen är det bevisat att Jesus har besegrat döden (eller, med andra ord har döden ingen makt över Honom). Nu, för att Jesus lever, kan vi också leva. Hans liv i oss ger oss liv. Också, eftersom han uppstod, lever Han idag.

Johannes 5:24 Amen, amen säger jag er: Den som hör mitt ord och tror på honom som har sänt mig, han har evigt liv och kommer inte under domen utan har övergått från döden till livet
Johannes 10:9 Jag är dörren. Den som går in genom mig skall bli frälst, och han skall gå in och gå ut och finna bete
Johannes 14:6 Jesus sade till honom: “Jag är vägen och sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig
Johannes 8:24 Därför sade jag till er att ni kommer att dö i era synder. Ty om ni inte tror att Jag Är, skall ni dö i era synder.”
Apostlagärningarna 4:12 Hos ingen annan finns frälsningen. Inte heller finns det under himlen något annat namn, som givits åt människor, genom vilket vi blir frälsta.”
Romarbrevet 10:13 Ty”var och en som åkallar Herrens namn skall bli frälst”.
Romarbrevet 10:11 Skriften säger:”Ingen som tror på honom skall stå där med skam”.
Romarbrevet 2:11 ty Gud är inte partisk
Romarbrevet 3:22 en rättfärdighet från Gud genom tro på Jesus Kristus, för alla som tror. Ty här finns ingen skillnad
Romarbrevet 10:9 Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst.

Hur kan våra synder tas bort så att vi får detta nya liv? Genom att tro på Jesus som vår Herre och Frälsare. Om vi omvänder oss från våra synder och uppmanar Jesus att förlåta och frälsa oss, kommer han att göra det. Jesus är Guds Son som kom till världen för att dö för våra synder. Alla på jorden som litat på honom kommer att få förlåtelse från Gud, bli frälst från sina synder (och helvete) och ta emot nytt liv från Gud. Gud är inte partisk. Han påverkas inte av – länet vi bor, det språk vi talar, rik eller fattig, man eller kvinna, ung eller gammal, eller andra fysisk skillnader. Alla som tror och bekänner Jesus kommer att räddas. Följande är en bön att du kan be om du väljer att följa Jesus:

Gud i himlen, tack för att du skickade din ende Son, Jesus, för att dö för mina synder så att jag kan bli frälst och få nytt liv från himlen. Jag omvänder mig och ber om förlåtelse för mina synder. Jag tror på Jesus och tar emot Jesus som min Herre och Frälsare. Hjälp mig och vägled mig till ett liv som behagar dig i detta nya liv som du ger mig. Amen

Om du har bett bönen ovan, be Gud att visa dig en kyrka att gå till. Prata med Gud i bön regelbundet och Gud kommer att tala till dig. Lyssna till Guds röst. Gud kommer att vägleda dig. Han älskar dig och kommer att ta hand om dig. Du kan lita på honom. Han sviker aldrig de som litar på Honom. Gud är en god Gud. Han är tillförlitlig. Du kan med ditt liv lita på Honom. För fram dina behov inför Honom. Han bryr sig om dig och kommer att välsigna dig. Gud sade: ‘Jag kommer aldrig att lämna dig eller överge dig “. Lita på Gud. Bli välsignade genom Jesus.

Läs Bibeln regelbundet, börja med Johannesevangeliet. För mer resurser på Internet, klicka här.

SFB Svenska Folkbibeln