print-logo2
A+ A-

Evangeli de Jesús | Gospel in Catalan

pdf

Missatge de l’evangeli

–  Si us plau, llegeixi el següent:

Gen 1:1 Al principi, Déu va crear el cel i la terra.
Rom 3:23 Ja que tots havien pecat i vivien privats de la glòria de Déu.
Joan 8:34 Jesús els respongué: Us ben asseguro que tothom qui peca és esclau

Déu ens va crear però no el coneixem i estem separats d’Ell per la nostra natura pecaminosa. Les nostres vides sense Déu no tenen sentit o propòsit.  La conseqüència (preu a pagar) del nostre pecat és la mort, tant espiritual com física. La mort espiritual significa estar separat de Déu. La mort física és la descomposició del cos. Si morim en els nostres pecats, estarem separats de Déu eternament i acabarem al infern. Com podem salvar-nos dels nostres pecats i tornar-nos a Déu? No podem salvar-nos perquè no és possible que una persona pecadora es salvi a si mateixa (de la mateixa manera en la qual una persona que s’està ofegant no es pot salvar a si mateixa). Tampoc no ens poden salvar altres persones perquè tots som pecadors (una persona que s’està ofegant no pot salvar una altra persona que s’està ofegant, totes dues necessiten ajuda). Necessitem una persona que no tingui pecat (que no s’estigui ofegant) perquè ens salvi dels nostres pecats. Només una persona sense pecat ens pot salvar. Com podem trobar una persona sense pecat en un món pecaminós on tots hem pecat?

Rom 6:23 La paga del pecat és la mort, però el do que Déu ens fa en Jesucrist, Senyor nostre, és la vida eterna.
Joan 3:16 Déu ha estimat tant el món que ha donat el seu Fill únic perquè no es perdi cap dels qui creuen en ell, sinó que tinguin vida eterna.
Mateu 1:23 La verge concebrà i tindrà un fill, i li posaran el nom d’Emmanuel , que vol dir «Déu amb nosaltres».
Joan 8:23 Jesús continuà dient-los: Vosaltres sou d’aquí baix, jo sóc d’allà dalt; vosaltres sou d’aquest món, jo no sóc d’aquest món.
Marc 1:11 I una veu digué des del cel: Tu ets el meu Fill, el meu estimat; en tu m’he complagut.
Joan 8:36 Per això, si el Fill us fa lliures, sereu lliures de debò.
Joan 3:3 Jesús li respongué: T’ho ben asseguro: ningú no pot veure el Regne de Déu si no neix de dalt.
Joan 1:12 Però a tots els qui l’han rebut, als qui creuen en el seu nom, els ha concedit de ser fills de Déu.

Déu, qui ens va crear i ens estima molt, ens va donar una solució. Del seu amor immens per nosaltres va enviar al seu fill, Jesús, per morir pels nostres pecats. Jesús no té pecat perquè Ell no és d’aquest món i, mentre va ser a la Terra, va vèncer la temptació del dimoni de pecar. La seva vida va agradar a Déu al cel. Jesús va portar els nostres pecats i va morir a la creu pels nostres pecats. Ell és el salvador de les nostres vides (Jesús ens pot salvar perquè Ell no s’estava ofegant). L’objectiu de la mort de Jesús a la creu és pagar el preu pels nostres pecats i, per tant, treure els pecats de nosaltres i restaurar la nostra relació trencada amb Déu. Cobrem vida de la mort espiritual (separació de Déu) a través del poder de Déu. D’aquesta nova relació, en diem néixer de nou. Això ens restaura al nostre objectiu de creació i existència i ens dóna un sentit i objectiu reals per viure.

Joan 11:25 Li diu Jesús: Jo sóc la resurrecció i la vida. Qui creu en mi, encara que mori, viurà.
Rom 6:9 Sabem que Crist, un cop ressuscitat d’entre els morts, ja no mor més, la mort ja no té cap domini sobre ell.
Fets 2:24 Però Déu l’ha ressuscitat alliberant-lo dels dolors de la mort, que de cap manera no podia continuar retenint-lo sota el seu poder.
Rom 14:9 Ja que Crist va morir i va tornar a la vida per ser Senyor de morts i de vius.
Fets 1:11 I els digueren: Homes de Galilea, per què us esteu mirant al cel? Aquest Jesús que ha estat endut d’entre vosaltres cap al cel, vindrà tal com heu vist que se n’hi anava.

Quina és l’evidència que Déu al cel va acceptar el sacrifici de Jesús en morir pels nostres pecats? L’evidència és que Déu va ressuscitar Jesús de la mort. Amb la resurrecció es demostra que Jesús ha vençut la mort (o, en altres paraules, que la mort no té poder sobre ell). Per tant, com que Jesús viu, nosaltres també podem viure. La seva vida en nosaltres ens dóna vida. Com que Ell va ressuscitar, Ell també és viu avui.

Joan 5:24 “Us ben asseguro que els qui escolten la meva paraula i creuen en el qui m’ha enviat, tenen vida eterna; i en el judici no seran condemnats, perquè ja han passat de la mort a la vida.”
Joan 10:9 Jo sóc la porta: els qui entrin per mi se salvaran, podran entrar i sortir lliurement i trobaran pasturatges.
Joan 14:6 Jesús li respon: Jo sóc el camí, la veritat i la vida. Ningú no arriba al Pare si no és per mi.
Joan 8:24 Per això us he dit que morireu en el vostre pecat. I morireu en el vostre pecat si no creieu que jo sóc.
Fets 4:12 La salvació no es troba en ningú més, perquè, sota el cel, Déu no ha donat als homes cap altre nom que pugui salvar-nos.
Rom 10:13 En efecte, tots els qui invoquin el nom del Senyor se salvaran.
Rom 10:11  Diu l’Escriptura: Cap dels qui creuen en ell no quedarà confós.
Rom 2:11 Déu no fa distinció de persones.
Rom 3:22 Per la fe en Jesucrist, Déu dóna la seva justícia a tots els qui creuen, sense fer cap distinció.
Rom 10:9 Si amb els llavis confesses que Jesús és el Senyor i creus en el teu cor que Déu l’ha ressuscitat d’entre els morts, et salvaràs.

Com hi poden ser trets els nostres pecats i que nosaltres rebem aquesta nova vida? En creure en Jesús com al nostre Senyor i Salvador. Si ens penedim dels nostres camins pecaminosos i invoquem Jesús perquè ens perdoni i salvi, Ell ho farà. Jesús és el Fill de Déu qui va venir al món per morir pels nostres pecats. Qualsevol persona a la Terra que posi la seva confiança en Ell rebrà el perdó de Déu, serà salvat dels seus pecats (i de l’infern) i rebrà nova vida de Déu. Déu no fa distinció de persones, a Ell no li afecta el país on vivim, la llengua que parlem, si som pobres o rics, homes o dones, joves o vells o qualsevol altra diferència física. Tothom qui creu i confessa Jesús es salvarà. Vostè podria pregar la següent oració si decideix seguir Jesús:

Déu del cel, gràcies per enviar el teu únic Fill, Jesús, per morir pels meus pecats i que jo pogués ser salvat i tenir una nova vida del cel. Em penedeixo dels meus camins i et demano perdó pels meus pecats. Crec en Jesús i rebo Jesús com al meu Senyor i Salvador. Ajuda’m i guia’m a viure una vida agradable a Tu en aquesta nova vida que em dónes. Amén

Si vostè ha fet l’oració anterior, demani-li a Déu que li mostri una església on anar. Parli amb Déu en oració de manera regular i Déu li parlarà. Escolti la veu de Déu i Ell el guiarà. Ell l’estima i el cuidarà. Pot confiar en Ell, Ell no falla mai a aquells qui confien en Ell. Déu es un bon Déu, pot confiar en Ell. Vostè pot dependre d’Ell durant tota la vida. Porti les seves necessitats davant d’Ell. Ell es preocupa per vostè i el beneirà. Déu va dir: “No et deixaré ni t’abandonaré”. Confiï en Déu, sigui beneït per mitjà de Jesús.

Llegeixi la Bíblia regularment, començant pel llibre de Joan. Per a més recursos a internet, faci clic aquí.